torek, 5. februar 2008

POPEČENE GORČIČNE TOFUJEVE PALČKE

Idejo za recept sem dobila iz različnih veganskih blogov, katerih avtorji so res pravi mojstri v pripravi tofuja. Malce sem ga priredila po svoje. Upam, da vam bo všeč.


Sestavine:

  • 400 g trdega tofuja
  • 30 g gorčice
  • tabasco
  • 1 žlička medu
  • (domače) polnozrnate drobtine
  • ščepec čilijevih kosmičev
  • sol
  • peteršilj
  • česen v prahu
  • 1 žlica sezama
  • olivno olje

Postopek:

- Tofu dobro odcedimo in ga narežemo na palčke.

- Iz vsake palčke posebej iztisnemo odvečno tekočino (če je še prisotna).

- Zmešamo gorčico, 2 kapljici tabasca in žličko medu.

- Pripravljeno marinado s čopičem nanašamo na tofujeve palčke, tako da jih premažemo z vseh strani.

- Palčke damo čez noč (ali najmanj za 4 ure) v hladilnik.

- Z vilico zmešamo drobtine, sezam, čili, sol, peteršilj in česen v prahu.

- V mešanico z drobtinami povaljamo tofujeve palčke.

- Od tu imamo dve možnosti, in sicer ali:

= palčke popečemo na olivnem olju ali

= jih pečemo v pečici na 190 °C, in sicer okoli 15 minut na vsaki strani (toliko, da je

povrhnjica lepo hrustljava).

Ni komentarjev: